La cocina mejorada en la promoción de salud y el progreso social

María Ortíz-Agui, Enit Ida Villar-Carbajal, Marina Ivercia Llanos Melgarejo

Producción científica: Contribución a una revistaArtículorevisión exhaustiva

Resumen

The present research shows that the use of improved kitchens promotes the health and rural social progress of the residents of the Hermilio Valdizán district, in Huánuco - Peru, 2018. It was a quasi-experimental study with 50 cases and controls, who responded satisfactorily to the instruments, validated and reliable. The hypotheses were checked by the t-Student tests, and X2, for p <0.5. It was evidenced that the use of improved kitchens avoids certain health problems, also reduces the consumption of firewood, optimizes the time of use and social progress with respect to the use of traditional kitchens (0.60 and 0.49 respectively).

Título traducido de la contribuciónEffect of improved cuisine on health and quality of life
Idioma originalEspañol
Páginas (desde-hasta)940-970
Número de páginas31
PublicaciónOpcion
Volumen35
N.º89-2
EstadoPublicada - 2019

Palabras clave

  • Environmental sustainability
  • Health promotion
  • Improved cooking
  • Social progress

Huella

Profundice en los temas de investigación de 'La cocina mejorada en la promoción de salud y el progreso social'. En conjunto forman una huella única.

Citar esto